VÁCI EGYHÁZMEGYEI KÖNYVTÁR • 2600 VÁC, MIGAZZI K. TÉR 2. • 06 27 814-140 KAPCSOLAT ÜZENET
Váci
Egyházmegyei
Könyvtár
1875
KERESÉS
NAPI EVANGÉLIUM

Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: "Hallottátok, hogy ezt mondták: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet! Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek benneteket, imádkozzatok a...
< FŐOLDAL < KÖNYVTÁRRÓL < KATALÓGUSOK < E KÖNYVTÁR < VACIENSIS < OLVASNI JÓ
2024. június 18. Arnold és Levente névnapja van   

 

 

Örömmel és nem kis büszkeséggel köszöntöm a Váci Egyházmegyei Könyvtár honlapján!


Természetesen ez a köszöntés mindazoknak szól, akik olvasói lesznek új internetes portálunknak!

 

Megilletődve és csodálattal gondolok arra, hogy a mi nemzedékünk mekkora változásokat, újításokat élt át az elmúlt fél évszázad alatt. Amikor néhány évtizeddel ezelőtt a mikrofilmes könyvtárakról hallottam, ámultam-bámultam. Hol vagyunk már attól! Napjainkban már természetesnek vesszük a digitalizálás kimeríthetetlen lehetőségeit. Az internet segítségével az emberiség minden értéke, öröksége, a világ minden táján hozzáférhetővé vált. Hiszem, hogy ezeket a lehetőségeket a Teremtő adta a kezünkbe, hogy éljünk vele: gazdagodjon lelkünk-szellemünk és gazdagítani tudjuk egymást. A most induló honlapunkkal mi is szeretnénk felkínálni kincseinket, féltve őrzött drága könyveinket.

Hiszem, hogy az Úristen ránk bízta mindazt, amit Könyvtárunk megőrzött történelmünk sok-sok megpróbáltatása között, és ami egyáltalán megmaradt. Hiszem, hogy az Úristen bízik bennünk, hogy jó gazdái leszünk a ránk bízott értékeknek, olyan gazda, „aki kincseiből előhoz újat és régit egyaránt.”

Köszönet és elismerés Könyvtárunk vezetőinek, munkatársainak, akik az új honlapot szerkesztették és útjára indították.

Az Úristen áldása kísérje honlapunkat!

 

Dr. Beer Miklós

megyéspüspök

 

varga_lajos_1.jpg nagy

 

Nagy örömmel és tisztelettel köszöntjük kedves látogatóinkat!

 

 

 

Minden információ segít abban, hogy otthon legyünk a világban. A katolikus egyházi könyvtárak ehhez a programhoz csatlakozva várják olvasóikat, hogy segítsék őket azoknak az ismereteknek a megszerzésében, melyek a katolikus világnézet szerinti tájékozódásban segítenek. Abban a reményben köszöntöm kedves látogatóinkat, hogy ebben segítségükre lehetünk.

 

 

 

Dr. Varga Lajos segédpüspök,
könyvtári és levéltári prefektus.

OLDALTÉRKÉP