VÁCI EGYHÁZMEGYEI KÖNYVTÁR • 2600 VÁC, MIGAZZI K. TÉR 2. • 06 27 814-140 KAPCSOLAT ÜZENET
Váci
Egyházmegyei
Könyvtár
1875
KERESÉS
NAPI EVANGÉLIUM

Jézus egyszer Tírusz és Szidon vidékére vonult vissza. Itt betért egy házba, és bár rejtve akart maradni, jelenléte mégsem maradhatott titokban. Egy asszony, akinek leányát tisztátalan lélek szállta meg, tudomást szerzett róla, odasietett hozzá, és a...
< FŐOLDAL < KÖNYVTÁRRÓL < KATALÓGUSOK < E KÖNYVTÁR < VACIENSIS < OLVASNI JÓ
2023. február 9. Abigél és Alex névnapja van   


ÚTMUTATÓ A KATALÓGUSOK HASZNÁLATÁHOZ

 

 

katalogus_szekreny.jpg nagy

Az Online Public Access Catalogue, azaz OPAC. A mozaikszó jelentése hálózaton elérhető, mindenki által használható számítógépes könyvtári katalógus. Gyakorlatban egy könyvtári integrált rendszer bibliográfiai adatbázisának a felhasználók által igénybe vehető visszakereső felülete.


A Váci Egyházmegyei Könyvtár 2011-től használ állományának feldolgozásához integrált könyvtári rendszert, a HUNTÉKA rendszert, amelynek Opac-ja a MONGUZ.  Az online felület lehetővé teszi a KERESÉST és a BÖNGÉSZÉST, használata egyszerű, esetleges problémák megoldására információt a SEGÍTSÉG menüpontra kattintva kaphat a felhasználó.

Könyvtárunk saját katalógussal rendelkezik, amely a KATALÓGUSUNK menüpontra kattintva érhető el. Állományunk számítógépes feldolgozása nemrég kezdődött, adatbázisunkat folyamatosan bővítjük, gyűjteményünk nagyobb része azonban még csak hagyományos cédulakatalógusban kereshető. Kérjük a kedves felhasználóinkat, amennyiben nem találnak rá online felületünkön a szükséges dokumentumokra személyesen, telefonon, e-mail címünkön vagy akár az ÜZENET menüpontra kattintva, kérjék segítségünket hagyományos cédulakatalógusunk használatához.

 

UNITAS Közös Katalógus: Az Egyházi Könyvtárak Egyesülése (EKE) hozta létre az Egyházi Könyvtárak Közös Katalógusát, amelynek ezidáig 24 egyházi könyvtár, köztük a Váci Egyházmegyei Könyvtár is tagja, így több mint 1000000 könyvtári tételének online elérése lehetséges egy helyen.

 

További hasznos katalógusok, adatbázisok, adattárak elérését  tematikusa a LINKTÁRBA gyűjtöttük össze.


Reméljük, hogy  saját katalógusunk ill. a kiemelt adatbázisok segítséget nyújtanak felhasználóink ismereteinek bővítéséhez, kutatásaikhoz, munkájukhoz!

 

Jó böngészést!

OLDALTÉRKÉP