VÁCI EGYHÁZMEGYEI KÖNYVTÁR • 2600 VÁC, MIGAZZI K. TÉR 2. • 06 27 814-140 KAPCSOLAT ÜZENET
Váci
Egyházmegyei
Könyvtár
1875
KERESÉS
NAPI EVANGÉLIUM

A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz: "Nem mindaz, aki azt mondja nekem: Uram, Uram! ? jut be a mennyek országába, hanem csak az, aki teljesíti mennyei Atyám akaratát. Aki hallgatja tanításomat, és tettekre is váltja, hasonlít a bölcs emb...
< FŐOLDAL < KÖNYVTÁRRÓL < KATALÓGUSOK < E KÖNYVTÁR < VACIENSIS < OLVASNI JÓ
2022. december 1. Elza névnapja van   


ÚTMUTATÓ A KATALÓGUSOK HASZNÁLATÁHOZ

 

 

katalogus_szekreny.jpg nagy

Az Online Public Access Catalogue, azaz OPAC. A mozaikszó jelentése hálózaton elérhető, mindenki által használható számítógépes könyvtári katalógus. Gyakorlatban egy könyvtári integrált rendszer bibliográfiai adatbázisának a felhasználók által igénybe vehető visszakereső felülete.


A Váci Egyházmegyei Könyvtár 2011-től használ állományának feldolgozásához integrált könyvtári rendszert, a HUNTÉKA rendszert, amelynek Opac-ja a MONGUZ.  Az online felület lehetővé teszi a KERESÉST és a BÖNGÉSZÉST, használata egyszerű, esetleges problémák megoldására információt a SEGÍTSÉG menüpontra kattintva kaphat a felhasználó.

Könyvtárunk saját katalógussal rendelkezik, amely a KATALÓGUSUNK menüpontra kattintva érhető el. Állományunk számítógépes feldolgozása nemrég kezdődött, adatbázisunkat folyamatosan bővítjük, gyűjteményünk nagyobb része azonban még csak hagyományos cédulakatalógusban kereshető. Kérjük a kedves felhasználóinkat, amennyiben nem találnak rá online felületünkön a szükséges dokumentumokra személyesen, telefonon, e-mail címünkön vagy akár az ÜZENET menüpontra kattintva, kérjék segítségünket hagyományos cédulakatalógusunk használatához.

 

UNITAS Közös Katalógus: Az Egyházi Könyvtárak Egyesülése (EKE) hozta létre az Egyházi Könyvtárak Közös Katalógusát, amelynek ezidáig 24 egyházi könyvtár, köztük a Váci Egyházmegyei Könyvtár is tagja, így több mint 1000000 könyvtári tételének online elérése lehetséges egy helyen.

 

További hasznos katalógusok, adatbázisok, adattárak elérését  tematikusa a LINKTÁRBA gyűjtöttük össze.


Reméljük, hogy  saját katalógusunk ill. a kiemelt adatbázisok segítséget nyújtanak felhasználóink ismereteinek bővítéséhez, kutatásaikhoz, munkájukhoz!

 

Jó böngészést!

OLDALTÉRKÉP