VÁCI EGYHÁZMEGYEI KÖNYVTÁR • 2600 VÁC, MIGAZZI K. TÉR 2. • 06 27 814-140 KAPCSOLAT ÜZENET
Váci
Egyházmegyei
Könyvtár
1875
KERESÉS
NAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Kisgyermekeket vittek Jézushoz, hogy tegye rájuk a kezét. A tanítványok azonban elutasították őket. Amikor Jézus meglátta ezt, megharagudott, és ezt mondta nekik: "Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket, és ne tiltsátok el őket, mert ...
< FŐOLDAL < KÖNYVTÁRRÓL < KATALÓGUSOK < E KÖNYVTÁR < VACIENSIS < OLVASNI JÓ
2024. május 25. Orbán névnapja van   

Aktuális


ÚJRA KÖNYVVÁSÁR AZ EGYHÁZMEGYEI KÖNYVTÁRBAN
2023. május 24.

PÜNKÖSDI KÖNYVVÁSÁR

 

A VÁCI EGYHÁZMEGYEI KÖNYVTÁR LESELEJTEZETT KÖNYVEIBŐL TART VÁSÁRT!

KÖNYVEK GAZDAG TÉMAVÁLASZTÉKBAN, MÁR 100 FT-TÓL!

 

IDŐPONT:

 

2023. MÁJUS 30 - JÚNIUS 2

MINDENNAP 9.00-17.00 ÓRA KÖZÖTT

 

HELYSZÍN:

 

VÁCI EGYHÁZMEGYEI KÖNYVTÁR

VÁC, MIGAZZI K. TÉR 2.

 

MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK!

"A világban üldözést szenvedtek; de bízzatok! Én legyőztem a világot" (Jn. 16.33. )
Író-olvasó találkozóval folytatódott május 17-én, szerdán a "Könyvtári Esték a Kolpingban" című rendezvénysorozatunk. Vendégünk Dr. Jungbert Béla OESSH, a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend magyarországi helytartója, nyugalmazott ammani nagykövet volt, aki korábban több évig teljesített diplomáciai szolgálatot Izraelben és Palesztinában is. A rendezvény aktualitását, a 2022-ben, a Szent István Társulat gondozásában megjelent "A Jeruzsálemi Latin Patriarkátus története" című kötet adta, mely a Patriarkátus újjászervezésének 175. évfordulója alkalmára készült. A találkozó résztvevői megismerhették a szentföldi katolikusok életében meghatározó fontosságú esemény történelmi előzményeit, megvalósulásának körülményeit és máig ható következményeit. A számos izgalmas, érdekes, személyes élményekkel átszőtt előadás közelebb vitt a kisebbségi létben élő szentföldi keresztények és különösen a latin szertartású katolikusok küzdelmekkel, kihívásokkal teli életének, múltjának és jelenének megértéséhez, átérzéséhez.
Gyűjteményünk az alkalomra kis kiállítással készült, melyben a Szentföldhöz és kiemelten Jeruzsálemhez kapcsolódó különleges dokumentumaink közül mutattunk be néhányat.📚🖼"
Hálásan köszönjünk Dr. Jungbert Béla helytartó Úrnak a lebilincselő előadást és minden vendégünk megtisztelő jelenlétét!
OLDALTÉRKÉP