VÁCI EGYHÁZMEGYEI KÖNYVTÁR • 2600 VÁC, MIGAZZI K. TÉR 2. • 06 27 814-140 KAPCSOLAT ÜZENET
Váci
Egyházmegyei
Könyvtár
1875
KERESÉS
NAPI EVANGÉLIUM

Történt egyszer, hogy Jézus éppen befejezte imádságát. Ekkor egyik tanítványa arra kérte: "Uram, taníts meg minket imádkozni, mint ahogy János is tanította imádkozni tanítványait." Jézus erre így szólt hozzájuk: "Amikor imádkoztok, ezt mondjátok: A...
< FŐOLDAL < KÖNYVTÁRRÓL < KATALÓGUSOK < E KÖNYVTÁR < VACIENSIS < OLVASNI JÓ
2022. október 5. Aurél névnapja van   

TOLLE ET LEGE


TOLLE ET LEGE
2012. május 7.

A rovat nem titkolt szándéka a olvasás népszerűsítése, hiszen a mai túl digitalizált és folyamatosan rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut fiatalnak és idősnek egyaránt az olvasásra. Ám ha mégis tudunk szakítani egy kis időt erre tartalmas kikapcsolódásra egyáltalán nem mindegy milyen könyvet veszünk a kezünkbe. A választásban szeretnénk segíteni, ezért ajánlónkban egy-egy egyházmegyés lekipásztor, tanár, könyvbarát ad ötletet ahhoz, mit is emeljünk le  könyvespolcunkról. Ha saját bibliotékánkban esetleg nincs meg az ajánlott olvasmány az egyházmegyei könyvtárból kikölcsönözhető. Új és régebbi könyvek, szépirodalom és tudományos szakirodalom, tanulmányok, cikkek egyaránt megjelennek majd könyvajánlónkba. Tesszük mindezt azért, hogy minél többen találjanak olyan olasmányt, amely érdeklődési körüknek megfelel. Reméljük sikerrel járunk és ha van olyan könyv, melyet szívesen ajánlana másoknak, az ÜZENET menüpontra kattintva megírhatja könyvtárunknak és közzé tesszük!

Így kedves olvasó nem marad más hátra, mint keresni egy kényelmes fotelt, magunk mellé készíteni egy kis frissítőt, akinek szükséges a szemüveget, azután  TOLLE et LEGE azaz Vedd és Olvasd!

OLDALTÉRKÉP