VÁCI EGYHÁZMEGYEI KÖNYVTÁR • 2600 VÁC, MIGAZZI K. TÉR 2. • 06 27 814-140 KAPCSOLAT ÜZENET
Váci
Egyházmegyei
Könyvtár
1875
KERESÉS
NAPI EVANGÉLIUM

Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: "Hallottátok, hogy ezt mondták: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet! Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek benneteket, imádkozzatok a...
< FŐOLDAL < KÖNYVTÁRRÓL < KATALÓGUSOK < E KÖNYVTÁR < VACIENSIS < OLVASNI JÓ
2024. június 18. Arnold és Levente névnapja van   

KÖNYV-JELZŐ


KÖNYV-JELZŐ
2012. május 7.

A KÖNYV-JELZŐ rovat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a Váci Egyházmegyei Könyvtár könyvészeti ritkaságaira, érdekességeire. Szeretnénk időről-időre egy rövidebb írást szentelni gyűjteményünk kulturális kincseinek bemutatására.

 

"Minden itt látható könyvnek lelke van. Mindegyikben benne rejtőzik annak a lelke, aki írta, és mindazoké, akik olvasták, átélték és álmodtak róla. Ahányszor csak valaki a kezébe vesz egy könyvet, s tekintetével átfutja lapjait, a könyv szelleme újraéled, erőre kap. (...) Az itt található könyvek mindegyikéről elmondható, hogy egyszer a legjobb barátja volt valakinek." (Carlos Ruiz Zafón)

 

Nem túlzás azt állítani, hogy Carlos Ruiz Zafón akár gyűjteményünkről is írhatta volna e szavakat, mert könyvtárunkra is igaz, hogy minden itt őrzött könyvnek, kéziratnak, kisnyomatatványnak külön-külön  története, kötődése van. Reméljük sikerül ebből a gazdag örökségből minél többet bemutatni!

OLDALTÉRKÉP