VÁCI EGYHÁZMEGYEI KÖNYVTÁR • 2600 VÁC, MIGAZZI K. TÉR 2. • 06 27 814-140 KAPCSOLAT ÜZENET
Váci
Egyházmegyei
Könyvtár
1875
KERESÉS
NAPI EVANGÉLIUM

Egy szombati napon Jézus betért a kafarnaumi zsinagógába. Volt ott egy fél kezére béna ember. A farizeusok figyelték Jézust, vajon meggyógyítja-e szombaton. Vádaskodni akartak ugyanis ellene. Jézus felszólította a béna kezű embert: "Állj ide középre!...
< FŐOLDAL < KÖNYVTÁRRÓL < KATALÓGUSOK < E KÖNYVTÁR < VACIENSIS < OLVASNI JÓ
2022. január 19. Sára és Márió névnapja van   

KITEKINTŐ


MAGYARORSZÁGI RENDEK KÉPESKÖNYVE
2021. április 7.

ONLINE IS OLVASHATÓ A MAGAGYARORSZÁGI RENDEK KÉPESKÖNYVE

 

A remény emberei – Szerzetesek Magyarországon című, a magyarországi rendek történetét összefoglaló és megismertető kötet Mészáros Anett és Randnai Kinga szerkesztésében, 2020-ban jelent meg. A kiadvány Magyarországi Szerzetes-elöljárók Konferenciáinak Irodája (MSZKI) gondozásában jelent meg, s az MSZKI-nek köszönhetően immár online is elérhető.

 

A könyvben szereplő nyolcvan szerzetesrendbe történetükön, lelkiségükön, szolgálataikon keresztül nyerhetünk bepillantást, mindezt színes életképekkel gazdagítva. Fontosnak éreztük, hogy ne pusztán ismereteket osszunk meg, hanem az olvasó szívéhez is szóljunk, ezért tanúságtételek is kerültek a könyvbe. Minden rendből egy-egy szerzetes osztja meg, hogy miért ezt a hivatást és az adott rendet választotta.

A kötet online, lapozgatós formában  ITT elérhető.

 

(Forrás/Kép: Magyar Kurir)

OLDALTÉRKÉP