VÁCI EGYHÁZMEGYEI KÖNYVTÁR • 2600 VÁC, MIGAZZI K. TÉR 2. • 06 27 814-140 KAPCSOLAT ÜZENET
Váci
Egyházmegyei
Könyvtár
1875
KERESÉS
NAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus ezt mondta a tömegnek: "Isten országa olyan, mint amikor az ember magot vet a földbe. Utána akár alszik, akár ébren van, éjjel vagy nappal, a mag kicsírázik és szárba szökken, maga sem tudja hogyan. A föld magától hoz termést: E...
< FŐOLDAL < KÖNYVTÁRRÓL < KATALÓGUSOK < E KÖNYVTÁR < VACIENSIS < OLVASNI JÓ
2021. június 13. Antal és Anett névnapja van   

KITEKINTŐ


MAGYARORSZÁGI RENDEK KÉPESKÖNYVE
2021. április 7.

ONLINE IS OLVASHATÓ A MAGAGYARORSZÁGI RENDEK KÉPESKÖNYVE

 

A remény emberei – Szerzetesek Magyarországon című, a magyarországi rendek történetét összefoglaló és megismertető kötet Mészáros Anett és Randnai Kinga szerkesztésében, 2020-ban jelent meg. A kiadvány Magyarországi Szerzetes-elöljárók Konferenciáinak Irodája (MSZKI) gondozásában jelent meg, s az MSZKI-nek köszönhetően immár online is elérhető.

 

A könyvben szereplő nyolcvan szerzetesrendbe történetükön, lelkiségükön, szolgálataikon keresztül nyerhetünk bepillantást, mindezt színes életképekkel gazdagítva. Fontosnak éreztük, hogy ne pusztán ismereteket osszunk meg, hanem az olvasó szívéhez is szóljunk, ezért tanúságtételek is kerültek a könyvbe. Minden rendből egy-egy szerzetes osztja meg, hogy miért ezt a hivatást és az adott rendet választotta.

A kötet online, lapozgatós formában  ITT elérhető.

 

(Forrás/Kép: Magyar Kurir)

OLDALTÉRKÉP