VÁCI EGYHÁZMEGYEI KÖNYVTÁR • 2600 VÁC, MIGAZZI K. TÉR 2. • 06 27 814-140 KAPCSOLAT ÜZENET
Váci
Egyházmegyei
Könyvtár
1875
KERESÉS
NAPI EVANGÉLIUM

Történt egyszer, hogy Jézus éppen befejezte imádságát. Ekkor egyik tanítványa arra kérte: "Uram, taníts meg minket imádkozni, mint ahogy János is tanította imádkozni tanítványait." Jézus erre így szólt hozzájuk: "Amikor imádkoztok, ezt mondjátok: A...
< FŐOLDAL < KÖNYVTÁRRÓL < KATALÓGUSOK < E KÖNYVTÁR < VACIENSIS < OLVASNI JÓ
2022. október 5. Aurél névnapja van   

KITEKINTŐ


KITEKINTŐ
2020. május 7.

NAGYMAROS - ONLINE

2020

 

 

Május 23-án – ahogy évtizedek óta mindig – ismét benépesült volna a nagymarosi plébániakert az ifjúsági találkozóra érkező fiatalokkal. A koronavírus-járvány miatt azonban a szervezőknek át kellett alakítaniuk a terveket: így most online Nagymarosi Ifjúsági Találkozóra hívnak.

 

A találkozó mottója:„Maradj velünk, Urunk!” (Lk 24,29)

 

 

A főelőadást Fábry Kornél atya, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkárságának főtitkára tartja. A szentmise főcelebránsa Erdő Péter bíboros, prímás, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseke lesz.

A fakultációk között nem maradnak el az olyan klasszikus nagymarosi programok sem, mint Kerényi Lajos atya előadása vagy a „Kérdezz-felelek”. Varga Kapisztrán ferences atya segítségével szeretnének reflektálni a hit fényében arra a rendkívüli helyzetre is, amit a járványveszély miatt mindannyian átélünk. Körkapcsolás segítségével a találkozó résztvevőivel lesznek az egyházmegyék püspökei és fiataljai; ugyanígy megszólalnak olyan magyarok, akik külföldi missziókban, más kontinenseken teljesítenek szolgálatot.

„Hívunk benneteket, hogy imádkozzunk együtt a találkozón a betegekért, az őket szolgáló ápolókért, orvosokért, az idősekért, és hogy tetteinkkel enyhítsük a szenvedést és segítsük a járvány megfékezését” – buzdítanak az online nagymarosi találkozó szervezői.

A részletes programot hamarosan láthatjuk a találkozó honlapján; ugyanitt teszik majd közzé azt is, hogy milyen módon lehet bekapcsolódni a találkozóba.

 

A rendhagyó nagymarosi levél ITT olvasható.

 

(Forrás: Magyar Kurir)

OLDALTÉRKÉP