VÁCI EGYHÁZMEGYEI KÖNYVTÁR • 2600 VÁC, MIGAZZI K. TÉR 2. • 06 27 814-140 KAPCSOLAT ÜZENET
Váci
Egyházmegyei
Könyvtár
1875
KERESÉS
NAPI EVANGÉLIUM

Amikor már közel voltak Jézus szenvedésének és megdicsőülésének napjai, elhatározta, hogy Jeruzsálembe megy. Követeket küldött maga előtt. Ezek elindultak, betértek a szamaritánusok egyik falujába, hogy szállást készítsenek neki. De azok nem fogadták...
< FŐOLDAL < KÖNYVTÁRRÓL < KATALÓGUSOK < E KÖNYVTÁR < VACIENSIS < OLVASNI JÓ
2021. szeptember 28. Vencel névnapja van   

Aktuális


52. NEMZETKÖZI EUCHARISZTIKUS KONGRESSZUS BUDAPESTEN
2021. szeptember 6.

52. NEMZETKÖZI EUCHARISZTIKUS KONGRESSZUS

 

 

 

A kongresszus új programja már elérhető a NEK honlapon, ahonnan PDF formátumban is letölthető minden érdeklődő számára.

A találkozó egyes napjait a Lélek ajándékainak dedikálják, így szeptember 5-én, az öröm napján délután 15 órakor a Hősök terén veszi kezdetét a kongresszus ünnepélyes megnyitója szentmise keretében. Az egyhetes találkozó programjai közül kiemelkedik továbbá a szeptember 8-ára, a türelem napjára tervezett bizánci rítusú isteni szent liturgia a Szent István-bazilikában délután 16 órai kezdettel. Ezen a napon, délután 17 órától Budapest plébániái várják a híveket, hogy együtt imádkozzanak a különböző nyelveken bemutatott szentmisék keretében.

A fiatalok számára szervezett kiemelkedő program a szeptember 10-én, pénteken este 19 órától, a hit napján sorra kerülő Forráspont a Papp László Sportarénában, amelynek keretében Ákos is a színpadra lép.

Szeptember 11-e a hűség napja, egyben a katekéták alkalma is lesz. Szombaton a családok számára a Margit-szigeten kínálnak programokat, majd 17 órától várják a híveket a Kossuth téri szentmisére, amelynek főcelebránsa Erdő Péter bíboros lesz. A szentmisét követően eucharisztikus gyertyás körmenetet tartanak a Hősök teréig.

A szeretet napján, szeptember 12-én vasárnap délelőtt 11 órakor kezdődik a kongresszus záró szentmiséje a Hősök terén, a szervezők reményei szerint Ferenc pápa részvételével.

A kongresszus kiemelt eseményei mellett érdemes figyelmet szentelni hétfőtől péntekig az egyes napok reggeli előadásaira is, amelyeket a Hungexpón tartanak majd reggel 9.30-tól, rövid imádságot követően. Minden előadást, katekézist tanúságtételek és fakultációk követnek majd.

(Forrás: Magyar Kurir)

 

PROGRAM ITT ELÉRHETŐ.

OLDALTÉRKÉP