VÁCI EGYHÁZMEGYEI KÖNYVTÁR • 2600 VÁC, MIGAZZI K. TÉR 2. • 06 27 814-140 KAPCSOLAT ÜZENET
Váci
Egyházmegyei
Könyvtár
1875
KERESÉS
NAPI EVANGÉLIUM

Történt egyszer, hogy Jézus éppen befejezte imádságát. Ekkor egyik tanítványa arra kérte: "Uram, taníts meg minket imádkozni, mint ahogy János is tanította imádkozni tanítványait." Jézus erre így szólt hozzájuk: "Amikor imádkoztok, ezt mondjátok: A...
< FŐOLDAL < KÖNYVTÁRRÓL < KATALÓGUSOK < E KÖNYVTÁR < VACIENSIS < OLVASNI JÓ
2022. október 5. Aurél névnapja van   

Aktuális


ELINDULT KÖNYVTÁRI HONLAPUNK! Dr. Beer Miklós megyésfőpásztor köszöntője
2012. július 16.

 

 

Örömmel és nem kis büszkeséggel köszöntöm a Váci Egyházmegyei Könyvtár honlapját!

Természetesen ez a köszöntés mindazoknak szól, akik olvasói lesznek új internetes portálunknak! Megilletődve és csodálattal gondolok arra, hogy a mi nemzedékünk mekkora változásokat, újításokat élt át az elmúlt fél évszázad alatt. Amikor néhány évtizeddel ezelőtt a mikrofilmes könyvtárakról hallottam, ámultam-bámultam. Hol vagyunk már attól! Napjainkban már természetesnek vesszük a digitalizálás kimeríthetetlen lehetőségét. Az internet segítségével az emberiség minden értéke, öröksége, a világ minden táján hozzáférhetővé vált. Hiszem, hogy ezeket a lehetőségeket a Teremtő adta a kezünkbe, hogy éljünk vele: gazdagodjon lelkünk-szellemünk és gazdagítani tudjuk egymást. A most induló honlapunkkal mi is szeretnénk felkínálni kincseinket, féltve őrzött drága könyveinket.

Hiszem, hogy az Úristen ránk bízta mindazt, amit Könyvtárunk megőrzött történelmünk sok-sok megpróbáltatása között, és ami egyáltalán megmaradt. Hiszem, hogy az Úristen bízik bennünk, hogy jó gazdái leszünk a ránk bízott értékeknek, olyan gazda, „aki kincseiből előhoz újat és régit egyaránt.”

Köszönet és elismerés Könyvtárunk vezetőinek, munkatársainak, akik az új honlapot szerkesztették és útjára indították.

Az Úristen áldása kísérje honlapunkat!

 

 

Vác, 2012. július 16.

Kármelhegyi Boldogasszony napján.                                               Dr. Beer Miklós váci püspök

OLDALTÉRKÉP