VÁCI EGYHÁZMEGYEI KÖNYVTÁR • 2600 VÁC, MIGAZZI K. TÉR 2. • 06 27 814-140 KAPCSOLAT ÜZENET
Váci
Egyházmegyei
Könyvtár
1875
KERESÉS
NAPI EVANGÉLIUM

A Sátoros-ünnep alkalmával Jézus így beszélt a farizeusokhoz: "Én elmegyek, és ti hiába kerestek, mert meghaltok bűneitekben. Ahova én megyek, oda ti nem jöhettek." A zsidók erre tanakodni kezdtek: "Csak nem akarja megölni magát, hogy ezt mondja: Aho...
< FŐOLDAL < KÖNYVTÁRRÓL < KATALÓGUSOK < E KÖNYVTÁR < VACIENSIS < OLVASNI JÓ
2020. április 1. Hugó névnapja van   

TOLLE ET LEGE


TOLLE ET LEGE! - VEDD ÉS OLVASD!
2014. december 16.

TOLLE ET LEGE! - VEDD ÉS OLVASD!


LIPTAY GYÖRGY


KRISZTUS JÉZUS SZÜLETETT

 

Könyvajánlás karácsonyra

 

1978-ban jelent meg Liptay György váci egyházmegyés pap és Rózsa Huba tollából a Krisztus Jézus született: Gyermekségevangélium Lukács és Máté szerint című könyv a Szent István Társulat kiadásában. A bevezető tanulmányok magyarázatokat tartalmaznak a Lukács és Máté szerinti gyermekség-evangéliumokhoz, majd pedig a szerzőpár rátér ezek szerkezetének ismertetésére. Végül pedig részletesen taglalják az említett evangéliumok szerinti gyermekségtörténetet. A Szentírás olvasása hozzátartozik mindennapi keresztény életünkhöz. Ugyanakkor viszont a szövegek megértése sokféle ismeretet tételez fel. Ebben van segítségére az olvasónak ez a könyv, mely két szakavatott biblikus segítségével készült. Ez a könyv betekintést nyújt a bibliakutatás eredményeibe, de figyelembe veszi a lelkileg elmélyülni akaró olvasó igényeit is. A szerzők a formatörténeti módszer segítségével nem csupán a versek közvetlen értelmét fejtik ki, hanem azokat nagyobb összefüggésbe, a Máté és Lukács szerinti evangélium teljességébe állítják be. Jézus születésének történetén keresztül nemcsak krisztológiai, hanem mariológiai ismeretek birtokába is juthat a könyv olvasója.


D. Varga Lajos

segédpüspök, könyvtári prefektus

Bibliográfiai adatok:

Liptay György

Krisztus Jézus született : Gyermekségevangélium Lukács és Máté szerint / Liptay György, Rózsa Huba. – Budapest : Szent István Társulat, 1978. – 343 p.

OLDALTÉRKÉP