VÁCI EGYHÁZMEGYEI KÖNYVTÁR • 2600 VÁC, MIGAZZI K. TÉR 2. • 06 27 814-140 KAPCSOLAT ÜZENET
Váci
Egyházmegyei
Könyvtár
1875
KERESÉS
NAPI EVANGÉLIUM

A Sátoros-ünnep alkalmával Jézus így beszélt a farizeusokhoz: "Én elmegyek, és ti hiába kerestek, mert meghaltok bűneitekben. Ahova én megyek, oda ti nem jöhettek." A zsidók erre tanakodni kezdtek: "Csak nem akarja megölni magát, hogy ezt mondja: Aho...
< FŐOLDAL < KÖNYVTÁRRÓL < KATALÓGUSOK < E KÖNYVTÁR < VACIENSIS < OLVASNI JÓ
2020. április 1. Hugó névnapja van   

TOLLE ET LEGE


TOLLE ET LEGE ! - VEDD ÉS OLVASD!
2016. szeptember 23.

BARSI BALÁZS

AZ IRGALMAS ATYA

 

 

Barsi Balázs  Az Irgalmas Atya  c. kötete a pesti ferenceseknél, 1999-ben a II. János Pál pápa által meghírdetett Atya évében elhangzott konferenciasorozat beszédeit tartalmazza. E beszédek az Isteni Irgalmasság évében ismét gondolatébresztők, hiszen újra ráiránytják figyelmünket Isten Atyai irgalmára:

 

"Jézus szinte mindig az Atyáról beszél, mint életének édes és mégis valamiképpen megrendítő titkáról. Mi pedig alig figyelünk erre. Ehelyett azt várjuk, hogy gyógyítsa meg betegségeinket és bocsássa meg bűneinket, mint amikor a földön járt, mondjon egy vigasztaló szót, ha le vagyunk hangolódva, és elégítse ki kiváncsiságunkat, amikor a túlvilág felől érdeklődünk.

Ám ő azért gyógyít, hogy bizonyítsa elérkezett Istennek, az ő Atyjának országa, azért oldozza fel bűneinket, hogy föltekintsünk az irgalmas Atya arcára, azzal vigasztal, hogy így szól:  - Ne nyugtalankodjék szívetek! Higgyetek az Istenben és bennem is higgyetek. Atyám házában sok lakóhely van -, a túlvilágról szólva pedig újra csak az Atyáról beszél, mert ő a mi túlvilágunk, örök életünk, mennyei boldogságunk. Csak az ő irgalmas szeretete által születhetünk újjá, csak nála lelhetünk igazi otthonra." - Írja Balázs Atya a könyv bevezetőjében.

 

Jézus nem Isten létezését tanítja, mint a többi vallásalapító, hanem atyaságát nyilatkoztatja ki meglepő, a vallások történelme folyamán soha nem volt módon. Úgy mutatja be, mint a bűnbeesett ember jóságos és irgalmas Atyját, aki nem szűnik meg várni és kitárt karral fogadni hazatérő tékozló fiát...

 

 

Barsi Balázs:

Az Irgalmas Atya: Elmélkedések a mennyei Atyáról.- Sümeg, 2001.

 

A könyv kölcsönözhető könyvtárunkból!

 

E-könyv formában elérhető a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtárból itt.

OLDALTÉRKÉP